Όλα για τη νυφική ανθοδέσμη

11:44 μ.μ. Posted In , , , , , , , Edit This 0 Comments »



Μέσα στον πυρετό των προετοιμασιών η ανθοδέσμη που θα κρατάτε στο γάμο σας ίσως είναι το τελευταίο που σας απασχολεί. Όμως όλες οι ανθοδέσμες δεν είναι ίδιες. Το σχήμα, το στυλ καθώς και ο συνδυασμός του είδους και των χρωμάτων των λουλουδιών είναι στοιχεία τα οποία θα καθορίσουν την συνολική σας εικόνα. Ενημερωθείτε λοιπόν για τα βασικά στυλ ανθοδέσμης κι επιλέξτε αυτήν που θ' αναδείξει την προσωπικότητά σας και το ύφος του γάμου σας.

Κυκλική ανθοδέσμη
λουλουδιών σε κυκλική σύνθεση μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους. Μπορεί να είναι τελείως επίπεδη μοιάζοντας με δίσκο ή να δείχνει πιο αφράτη αν έχει πιο χαλαρό δέσιμο. Κωνική ανθοδέσμη Πολλά λουλούδια δεμένα κυκλικά δημιουργούν στο κέντρο μια κορυφή δίνοντας στο μπουκέτο ένα σχήμα που θυμίζει κώνο. Αυτό το απλό στυλ μπορεί να εξισορροπήσει την εικόνα της νύφης όταν το νυφικό της είναι έντονα διακοσμημένο.

Σφαιρική ανθοδέσμη
Διαφορετικά είδη λουλουδιών τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν μια αυστηρά σφαιρική δομή. Οι πέρλες ή οι κορδέλλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διακόσμηση αυτού του στυλ δίνουν στην ανθοδέσμη ακόμη πιο επίσημο ύφος. Bouquet Είναι ένα απλό μικρό μπουκέτο από λουλούδια του ίδιου είδους και χρώματος ιδανικό για νεαρές νύφες με ρομαντικό αλλά λιτό στυλ.

Τοξοειδής ανθοδέσμη
Ένα συνήθως είδος λουλουδιού δημιουργεί αυτό το μπουκέτο το οποίο αναπτύσσεται σε τοξοειδές σχήμα και συνδυάζει την αυστηρή με τη μοντέρνα γραμμή. Ανθοδέσμη καταρράκτης Πολλά είδη λουλουδιών τοποθετούνται συμμετρικά σε διάφορες ομάδες, οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη έτσι ώστε να δίνουν την εντύπωση ενός καταράκτη. Θεωρείται μια από τις πιο κλασικές ανθοδέσμες χωρίς να αποκλείεται ως επιλογή για έναν μοντέρνο γάμο.

Ανθοδέσμη σταγόνα
Μπουκέτο που θυμίζει το σχήμα σταγόνας και απαιτεί λουλούδια σε κοντινές χρωματικές αποχρώσεις ώστε να αποδίδει ένα αριστοκρατικό και κομψό αποτέλεσμα. Σε πιο ελεύθερο σχήμα, η ανθοδέσμη σταγόνα μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερα είδη και χρώματα λουλουδιών.

Ελεύθερη ανθοδέσμη
Αυτή η ανθοδέσμη μπορεί να αποτελείται από λουλούδια διαφορετικού είδους, χρώματος και μεγέθους ή ακόμη και από αγριολούλουδα . Η σύνθεσή της είναι ελεύθερη χωρίς να ακολουθείται κάποιο αυστηρό σχήμα και γιαυτό ταιριάζει πολύ σε casual γάμους.

Γραμμική ανθοδέσμη
Σ' αυτή την ανθοδέσμη πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα γραμμικά σχήματα που διαμορφώνονται από τη διάταξη των λουλουδιών και των φυλλωμάτων. Είναι κατάλληλη να ενδυναμώσει την εικόνα της νύφης που έχει επιλέξει ένα πολύ απλό νυφικό.

via: otenet.gr (Ελεάννα Χατζηιωάννου)